
ولكن ليس هذا بالضبط هو ما أقصده .
لا أعرف إن كنتم توافقونني أم لا ، ولكنني بالفعل أشعر بأن طعم الأشياء قد تغير عن الماضي بشكل كبير ، طبعا هو تغيير إلى الأسوأ والأسوأ دائما .
حينما كنت في الرابعة من عمري تقريبا كان ساندويتش الشاورما "عشق حياتي" بخمسين قرشا ، وكنت تشم رائحتها وأنت في أول الشارع ، وبجانب أن ذلك يشير إلى طعمها الذي كان أسطوريا فهو أيضا أسلوبا مبتكرا للدعاية ، يمكنك الاهتداء إلى مطعم الشاورما باستخدام أنفك فقط .
الآن وصل سعر الساندويتش إلى ثلاثة جنيها تقريبا بلا طعم ولا رائحة ، حتى وأنت تقف أمام سيخ الشاورما وتلفحك حرارة الشواية ولكن أنفك يعجز عن التقاط أي دلالة تشير على وجود شاورما .
بالأمس اشتريت فرخة مشوية علي الفحم باثنين وعشرين جنيه ، تكفي الفكرة وحدها لإسالة لعابي ولكن ما إن وصلت لفمي حتى شعرت بأنني آكل قطع من الكاوتش .
وكذلك الحال مع كل أنواع اللحوم تقريبا .
ويمكنك أن تعمم الموضوع لكل أنواع المأكولات كيفما شئت .
حد يعرف ليه ؟
الجميل اشرف
ReplyDeleteحمدا لله على السلامه
اما عن الشاورما
والفراخ المشويه
فتغبر طعمهم دا شيئ عادي
زي طعم كل حاجه ما تغير
دا حتى الميه طعمها اتغير
ومعسل التفاحه طعمه اتغير
اما ليه دي بقى عاوزالها صفحات وصفحات
ما عدش في حاجه طعمها زي زمان
تحياتي ليك يا فنااااان
الله ينور عليك
ReplyDeleteوأنا بقول انا ناسي ايه ناسي ايه
تصدق فعلا كنت حجيب سيرة شيشة التفاح ونسيت
اللي كنت عاوز أقوله ونسيته ان المدام امبارح بتقول لي ريحتك عاملة زي الفحم المحروق
رماد يعني
أتاري دي شيشة التفاح اللي بقت والحمد لله حاجة كده زي مسحوق الطوب الأحمر ، من ساعة ما مقهايا المفضل قفل وانا دايخ علي حجر تفاح صح مش لاقي
يعني الواحد يضر صحته وعلى الفاضي كمان بدون حتى ما يحس بطعم الحاجة ؟
ثم انت لو اسكندراني صحيح وبتقول كده تبقى مصيبة
ده الأمل الأخير بجد هو تفاح اسكندرية ولو باظ هو كمان يبقى خلاص عليه العوض ويمكن فعلا أعلن هنا على المدونة اقلاعي عن التشييش نهائيا
تحياتي
عندك حق يا أشرف
ReplyDeleteانا شخصياً ليا نظرية فى الموضوع ده.
الموضوع له طرفين.. الطرف الأول و الأهم هو الشخص اللى بيعمل الأكلة .. و الطرف التانى هو الطرف اللى بياكلها ..
المشكلة فى الطرفين مع بعض
الطرف الأول مش بيعمل الأكل بضمير و بحب .. لأنه طبعاً أهم حاجة عنده هى التلاتة جنيه اللى فى جيب حضرتك مش أنك تكون مبسوط و لا لأ
أما بقى الطرف الثانى .. اللى بياكل
فمن كتر حرقة الدم اللى بيشوفها طول النهار بيبوظ عنده حاجات كتير .. منها أنه مش بيعرف يستطعم كويس
عموماً فى مصر أصبحت ثقافة رضاء العميل مش موجودة عند المطاعم .. و اصبحت الثقافة السائدة هى ثقافة الأونطة و التهليب ..
ليه أعمل لك حاجة كويسة بتلاتة جنية .. رغم أنى ممكن أعملك سندويتش زبالة بتلاتة جنيه و برضة حتاكله و تحمد ربنا أنك لقيت غدا النهاردة..
مش عارف ليه طول ما أنا بكتب البوست دة شايف عادل امام فى عمارة يعقوبيان - زكى باشا و هو سكران و بيصرخ
"إحنا فى زمن المسخ"
فعلا كل حاجة بقى طعمها وحش
ReplyDeleteحتى الفواكه والخضار
وأكل برة كله بقى مقرف
تحياتى لك
احنا اللي كبرنا و مبقناش منبهرين بالعالم زي ما كنا زمان.
ReplyDeleteتقريبا الطعم متغير عشان انت اللي بتدفع !
ReplyDeleteبالنسبة للشيشة ، انصحك تشتري واحدة في البيت لان فعلا كل القهاوي بقت شيشهم زبالة !
إن بعلزبول و أعوانة قد أفسدوا كل شئ بداية من الثريا المعلقة في الفضاء السرمدي إلي جانب النجوم
ReplyDeleteو لعلك تعرف أن د0 لوسيفر قد إشتكي مراراً من أن أوراق التاروت لم تعد كما كانت في الأيام الخوالي آه يا صاح
الخلاصة أننا اليوم نحيا أزهي عصور الهرمونات و العبث بالجينات الكتاكيت تتسلي بشئ من هرمونات النمو لتصبح في غضون أيام من الدجاجات الغواني اللائي يتراقصن علي الفحم ليتدحرجن في فم طبيب أسنان ما
اما تفسير أن الأنوف لا تلتقط رائحة الشاورمة المحببة فلذلك سبب و هو أن الهواء المعبق بعادم السيارات التي ترفل في طرقات العاصمة يحجب حتي رائحة غاز السيانيد يا سيدي إنظر حولك لتري الصنجان قد غطي كل شئ
عزيزي لقد أثرت حديثا هيج مشاعري الشاورمية هنيئاً يا صاح لقد إتفقنا علي حب الشاورمة
صباح الفل يا أشرف
ReplyDeleteبخصوص سيخ الشاورما , أعتقد انا عارف السبب
بص هنا وانت تعرف :
http://www.youtube.com/watch?v=HUnoFbpK7JQ
:D
المثل القديم بيقول أطبخي يا جارية .. كلف يا سيدي
ReplyDeleteوأحنا لا عندنا الخامات الجيدة من لحوم طازجة وخلافه
ولا عندنا الجارية أو الطباخ الماهر اللي بيعمل من الفسيخ شربات
فبالتالي هتطلع لك النتيجة ايه
كاوتش محروق وطعم ما يعلم به إلا ربنا
ربنا يتولانا برحمته
خالص تحياتي
بجد معاك حق اصل كل حاجه بجد اتغيرت اذا كان الناس اتغيرت الفراخ والشاورما اكيد حتتغير كمان ربنا يستر علينا من كل حاجه حولينا الهوا والميه والاكل وحتى الخضار والفواكة ما لهاش طعم ابدا
ReplyDeleteلازم ندور على حاجه تانية ناكولها او نعمل زي الناس الي في شرق اسيا الي بيكلو ضفادع وحاجات تانية بلاش اجيب سيرتها دلوقتي :D
تحياتي
التعليقات المرادي قيمة فعلا بجد
ReplyDeleteوكويس ان كل الناس متفقة معايا
أنا كنت فاكر ان العيب فيا أنا :)
صديق عمري خليل
رأي عميق للغاية ، أحييك بجد ولينا قعدة قريب ان شاء الله
تائه في أرض الأحلام
مش كده برضه ؟
badr
ردك قصير ويستحق الاهتمام فعلا ، والله ممكن ليه لأ ؟؟؟
anonymous
بلاش مراتي تسمعك وتخرب بيتنا
د. عماد الدين
ههههههههههههههههههههه
مسخرة بكل المقاييس ، ياريت تبعت لي الميل بتاعك بجد
تحياتي لرفعت اسماعيل
Ahmed taher
حشوف وأقولك ، وربنا يستر
الفنان ياسر حسين
معلش انا مقصر معاك في حكاية الرد بس ربنا يسهل وأفضى شوية من الشغل ده ، أشكرك علي التعليق
Rasha
فينك من زمااااااان ؟
مرحبا بعودتك مرة أخرى
لو لقيتي حاجة جديدة تتاكل قوليلي عليها والنبي
متهيالى طعمها اتغير لان اللى كان واقف بيعملها هو نفسه اتغير
ReplyDeleteمتهيالى مفهوم كلامكى باختصار
تحياتى
هو بقا فى حاجه فى اليلد دى ليه طعم
ReplyDeleteالحمد لله ان احنا لسه عايش
وان كان ليه طعم
يبقى سعرة هيخليك تنسى مش الطعم بس
كل حاجه
ملحوظه جميله قوى يا فنان
اصلا بصراحه بطلت استطعم الحاجه من زمان باكل وخلاص
اشروف الجميل
ReplyDeleteشاورما ايع يا فنان
دي بقت طعمها عامل وي الخشب الزان يعني المفروض بدل ما تقول للراجل حطلي عليه كاتشب تقوله حط عليه شوية غرا يا جدع انت مش عارف اكل يا بني ادم
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ازاى بقى مفيش ريحه
ReplyDeleteامال انا جيت على ايه
الا هى فين اللحمه دى يا فنان
يااااااه الله يرحمك يا جدى كان بياكل المش بالشوكه
بس والله عندك حق
الواحد بياكل 4 او 5 سندوتشات وكانه بيمسح زوره ولا طعم ولا ريحه ولا بهارات
حتى الكبده الاسكندرانى اللى كانوا بيحلفوا بيها
غشوها عين الكتكوت بقى عين ارنب دلوقتى شفت الافترى
بس عجبانى الملحمه دى يا فنان
ReplyDelete:)
على فكره انا مستغربه جدا لانى كنت كاتبه رايي فى البوست الجميل دا
ReplyDeleteبس مش لاقيه
تحياتى
كويس انك فتح ت الموضوع دا يا اشرف
ReplyDeleteلا تأكل الشاورما
الشاورما فيها سم قاتل
لاحظت انهم لما بيجوا يسنوا السكين ، بيستخدموا المبرد ، ومنه على الشاورما عدل
وطبعا بيظل عالق في السكين بقايا برادة الحديد
يعني مش بيمسحوا السكين بمنديل او فوطة مبلولة
واكيد البرادة دي بتدخل في الساندوتش
ومنها على المعدة
وبالهنا والشفتشي
تحياتي
اووووف
ReplyDeleteفكرتني بالايام الخوالي يا دكتر
كنت في سوريا في عمل اوائل العام الحالي
و الشام معروفة بالمشاوي و السلطات
اكلت في منطقة شعبية شاورما اقسم بالذي خلقني لم اتذوق مثلها
بل اكاد اجزم ان مرافقي كانت عيناة تدمع من الفرحة
مع كل قضمة لولا الملامة لكان الواحد اتحزم ورقص
كانت ايام الله يعيدها في مصر
لماضة وحبة حاجات وسمسم وصديقي عبد الرحمن
ReplyDeleteما تيجوا نعمل مشروع شاورما مع بعض ؟
أكتب بالرصاص
يا سيدي :) هي جت على كده
ماهو بيقولك رغيف العيشي حيضيفوا ليه حديد وطلف في الآخر مسامير :)
أنا جعان
بص كفاية قطعت قلبي والنبي
أنا اللي حعيط دلوقتي
آآآآآآآه
السلام عليكم
ReplyDelete...........
والله عندك حق يا أشرف باشا
انا أعرف واحد بتاع شاورمة عندنا فى المعادى هنا زى الفل السنكوتش بخمسة جندى بس يستاهل بس مشكلته ان الواحد يحتاج على الاقل 6 سندوتشات علشان يشبع :(
يا سيدى ليك عزومة عندى :)
تحياتى
أنا مش باكل شاورما في مصر طعمها بيدعوا للغثيان ...أقولك على حاجه ... جدة مامتي يعني مامة جدتي ربنا يطول في عمرها ...عايشه لحد ناو ...ومش بتاكل أي حاجه غير "جبنه" الست دي عايشه على الجبنه ومش بتطيق تاكل اي حاجه غير الجبنه بتقول الحاجات دلوقتي ملهاش طعم ...أيام زمان كان في خير .... البركه قلت في الناس وفي الاكل وفي الفلوس وفي كل حاجه ...والضمير كمان قل
ReplyDeleteواحشنا والله يا فنان
ReplyDeleteاولا كل سنه وانت طيب
تانيا..هو ايه فيه موجود بقى له طعم
كنت فاكره فى الأول ان الفاكهه والخضار بس هما اللى بيتلعب فيهم
انا عمرى ماعدى عليا الساندوتش ابو خمسين قرش ده
جوعتنى :P
ممكن أستغل المساحه دى واعمل اعلان صغير
16 نوفمبريا جماعه..مستنياكو يوم الجمعه الجايه الساعه 8 م..قاعة الحمكمة بساقية الصاوى
هانتقابل ونحضر حفلة لفرقة أيامنا الحلوه..واحده من اكبر التجمعات البلوجرية المهمه
تعالوا وقولوا للحبايب
آخر ساندوتش شاورمة إشتريته كان بتلاتة جنيه و نص و كان مسخوط أكلت منه قطمتين و مكملتهوش
ReplyDeleteالسبب الأول إنه كان ساندوتش بصل و في بعض قطع اللحمة
و السبب التاني إني كنت شاكه في نوع اللحمة أساساً
كل حاجة إتغيرت
رغم إن جيلي أساساً مجربش حاجة حلوة عشان يعرف إنها إتغير
بس ماما و بابا بيحكولي على زمان
و عايزنا نرجع زي زمان قولل للزمان إرجع يا زمان
معلومه قالهالي مدير احد المطاعم الكبرى بالدقي .. ان الشاورما اللي مصر كلها مستوردة بتتجاب من العتبه في كراتين الكرتونه بسته جنيه و دي ممكن تعمل قرطاش شاورما كامل
ReplyDeleteالكلام ده كان سنة 1999
If you don't mind, I've translated this article here:
ReplyDeleteGVO: Shawerma
الحمدلله انا نباتيه
ReplyDeleteبس بواجهه نفس المشكله مع الخضار و الفاكهه اللي لا ليهم طعم و لا لون حتي لو من الغالي من مترو ماركت مثلا
و مش عارفه السبب ايه برضو